Skip to content

Autorecycling

De samenstelling van auto’s verandert. Dat roept vragen op voor de autorecyclingketen, zoals welke teruggewonnen grondstoffen komen in aanmerking voor hergebruik door autofabrikanten? En wat zijn nieuwe mogelijkheden? Hoe zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst de materialen uit afgedankte auto’s nuttig kunnen hergebruiken?

WAT BRENGT DE EVALUATIE VAN DE

ELV directive?

Maar liefst 9 procent van alle geproduceerde plastics in Europa is bestemd voor autoproductie. Toch stelt de ELV Directive nog geen regels specifiek voor kunststofrecycling en -hergebruik. En dat terwijl de beoogde circulariteit in 2050 vraagt om strenge, gerichte targets. Komen die er in de volgende update van de Directive?

Lees verder

HET NIEUWE NORMAAL

Gebruikte onderdelen

De tijd dat je bij de garage bij reparatie standaard een nieuw onderdeel in je auto kreeg ligt ver achter ons. Gebruikte onderdelen zijn het nieuwe normaal; eerst kijken of er een tweedehands onderdeel is, dat vaak nog even goed is als een nieuw exemplaar. Alleen als dat niet het geval is een nieuw exemplaar bestellen. Dat is duurzamer én goedkoper.

Lees verder

ANIMATIE

Langer leven

Mensen willen graag langer leven. Dat vraagt om een gedragsverandering. ARN draagt flink bij door van elke afgedankte auto al meer dan 98% nuttig toe te passen. Hoe langer de wereld leeft, hoe langer mensen leven.

Bekijk Animatie

MAARTEN VAN RANDERAAT, GRANUBAND

‘De circulaire autoband komt er wel’

Van afgedankte banden nieuwe banden maken. Dat is waar Maarten van Randeraat, oprichter en eigenaar van Granuband, graag naartoe wil. Technisch kan het al. Nu moeten consumenten, compoundeerders en producenten hun mindset nog veranderen.

Lees verder

VAN DEMONTAGE TOT SHREDDERMATERIAAL

Grip op alle autowrakken

Om als ARN exact vast te stellen wat de recyclingprestatie is, is het van belang om precies te weten waar autowrakken zich in de recyclingketen bevinden. “Alleen zo kunnen we als ARN onze recyclingdoelstellingen halen”, betoogt ARN Projectmanager Rob van der Linden.

Lees verder

NUTTIGE TOEPASSING

Autobanden

Gebruikte autobanden verwerken we in Nederland hoogwaardig én milieuverantwoord.

Bekijk de Infographic

EXPERT INTERVIEWS

Wat is er nodig voor meer recyclaatgebruik?

Autofabrikanten laten recyclaten nog vaak links liggen. Hergebruikte materialen zijn duurder en kwalitatief minder dan virgin grondstoffen, klinkt het. Bovendien is het aanbod klein en levering onzeker. Dat roept de vraag op: wat is er nodig om in autoproductie vaker recyclaten te gaan gebruiken dan virgin materiaal?

Lees verder

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en projecten van ARN, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Back to top